Tie najlepšie domáce nanuky I.

20:00

Nie je nič lepšie na osvieženie v letných dňoch ako zmrzlina. Ochladí a zároveň je to taký malý dezert, ktorý si doprajete s omnoho menšími výčitkami ako pri zákuskoch (na mňa to teda určite platí). Tak ak chcete zhrešiť, tú je návod na tie najchutnejšie nanuky, ktoré som pripravila.


Čerešňovo-jahodovo-čučoriedkovo smotanový nanuk

Ingrediencie (4nanuky):

40 g jahôd
40 g vykôstkovaných čerešní
40 g čučoriedok
100 ml kyslej smotany
5 čajových lyžičiek práškového cukru

Postup:

Všetko ovocie samostatne rozmixujeme. Jahodovú zmes zmiešame s 1 čajovou lyžičkou práškového cukru, v ďalšej miske čerešňovú zmes s 1 čajovou lyžičkou práškového cukru a rovnako aj čučoriedkovú zmes s 1 čajovou lyžičkou práškového cukru. Do kyslej smotany pridáme 2 čajové lyžičky práškového cukru. Do pripravených formičiek na nanuky budeme postupne nalievať každú zmes striedavo. Keď sú formičky naplnené, špajdľou ich jemne zamiešame aby sme vytvorili mozaiku. Dáme do mrazničky minimálne na 4 hodiny. Výsledok vyzerá aj chutí skvele!


Pomarančovo-smotanový nanuk

Ingrediencie (4nanuky):

150 ml pomarančovej šťavy alebo 100% pomarančového džúsu
150 ml bieleho jogurtu
1 polievková lyžica medu
dreň z vanilkového struku

Postup:

Všetky ingrediencie spolu zmiešame, nalejeme do foriem na nanuky a dáme zmraziť aspoň na 5 hodín do mrazničky.


Grapefruitovo-rozmarínový nanuk

Ingrediencie (4nanuky):

200 ml grapefruitovej šťavy (môže byť aj s kúskami dužiny) 
3 polievkové lyžice kryštálového cukru
80 ml vody
1 vetvička rozmarínu

Postup:

Vodu s cukrom dáme do hrnčeka na sporáku a zohrievame pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Potom sladkú vodu necháme dôjsť k varu, odložíme zo sporáka a pridáme rozmarín. Necháme ho vyluhovať pokiaľ sa voda neochladí. Potom rozmarín vyberieme a sladkú vodu zmiešame s grapefruitovou šťavou. Nalejeme do nanukových foriem a dáme do mrazničky minimálne na 4 hodiny. 


Smotanovo-broskyňový nanuk

Ingrediencie (4 nanuky):

150 ml šľahačkovej smotany
4 broskyne
2 polievkové lyžice práškového cukru

Postup:

Broskyne ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu zmiešame s práškovým cukrom a mixujeme, pokiaľ sa nevytvorí hustejšia zmes, nie však príliš tuhá. Nanukové formy naplníme do polovice šľahačkovou smotanou a dáme stuhnúť do chladničky na približne 30 minút. Keď bude smotana stuhnutá, doplníme do formičiek broskyňovú zmes a dáme do mrazničky na minimálne 4 hodiny, čím nám vznikne pekná dvojfarebná ľadová pochúťka.

pokračovanie
Tie najlepšie domáce nanuky II.

You Might Also Like

0 komentárov